Holland - onsdag den 08. april 2009


Udrejse

Tilbage

For anden gang i år tog vi på tur uden vores børn. De mente, at de havde set blomster nok, så de gad ikke tage med til Holland. Lasse tog på campingtur med Trine og Tobias. Vibe passede på huset istedet.

Vi skulle med bussen fra Kolding Banegård kl. 8:20, så det krævede et større puslespil med bilkørsel, før det gik op i en højere enhed. Joan og Ruddy kørte ind til os og parkerede deres bil i vores carport. Marie kørte os til Kolding i vores bil. Her kørte vi først ud til Gitte og Hans, hvor vores bil skulle holde. Gitte kørte os på banegården og satte os af. Så var vi (endelig) klar til afgang med bussen.

Med en lille forsinkelse hoppede vi ombord og snart gik turen sydpå. Vi blev beværtet med rundstykker og kaffe og nød fra første færd godt af, at chaufførens kone var med på turen. Hun kom til at agere "stewardesse" undervejs og solgte øl, vand, kaffe og morgenbittere til meget rimelige penge.

Vi var også begunstiget med en turguide, der var i familie med ejeren af Aaby Rejser. Arne havde fra første færd os under skarp opsyn. Han sørgede for at holde styr på tropperne og øsede undervejs godt ud af sin store rejseviden.

Busturen til byen Sneek i Holland gik fint - bortset fra et større vejarbejde omkring Bremen, der forsinkede os i næsten 2 timer. Vi havde bestilt pladser foran i bussen og sad på række 2 og 3. Dermed var der fin udsyn og vi kunne holde lidt øje med Arne og hans forberedelser - som når han skulle ringe til hotellet, for at meddele vores forsinkelse..."

Hotellet i Sneek var 4-stjernet og hed Amicitia. Det lå i udkanten af byen men det viste sig nu, at vi ikke skulle gå så langt, for at komme ind til centrum. Godt sultne kastede vi os over aftensmaden, der viste sig at bestå af en buffet med mange spændende kødretter, kartofler på flere måder og en salatbar, der nok var det eneste, der ikke havde en god standard. Grøntsagerne så noget kedelige ud men det blev opvejet af alt det andet gode mad.

Vi sluttede dagen af med en lille slentretur ind til byens centrum, for lige at få rørt benene ovenpå en hel dag i en bus.

1